Herätä tunteita, ole erilainen!

_O3B6736

Minulle oli nuorena miehenä kova paikka oivaltaa, että en ollutkaan kaikkien mielestä se ihana, mukava ja kiva kaveri, joka kuvittelin olevani. Herätin – ja herätän edelleen – tunteita puolesta ja vastaan. Vaati useamman vuoden tottua ajatukseen ja vielä pidemmän ajan ennen kuin osasin kääntää sen tietoisesti hyödyksi.

Mielipiteitä herättävä henkilö saa aikaan positiivisia ja negatiivisia reaktioita. Itse käsittelen asiaa mieluusti vihan ja rakkauden tematiikalla, jonka opin aikoinaan vastakohtien mestari Jari Sarasvuolta. Hän jos kuka tietää, mitä on olla jakava persoona. Elävässä elämässä tällainen ihminen on toisten mielestä ärsyttävä, suorastaan vastenmielinen ja toisten mielestä valloittava, ellei peräti ihana.

Pikaisella tarkastelulla ominaisuus vaikuttaa huonolta. Käyhän silloin usein niin, että esimerkiksi myyjän housuissa puolet asiakkaista ei lähtökohtaisesti halua ostaa sinulta. Kolikolla on kuitenkin kristallinkirkas kääntöpuolensa: toinen puolikas asiakkaista haluaa ostaa sinulta – ja nimenomaan sinulta. Mielipiteitä jakavat myyjät saavat aikaan pitkäaikaisia ja kestäviä asiakassuhteita. Usein heidän myyntinsä on myös katteeltaan erinomaista. Asiakkaat tekevät myyntityötä myyjän puolesta ja välttelevät kilpailuttamista.

Mielipiteitä jakavat henkilöt ovat persoonallisuuksia, joiden joutuminen inhokkien listalle johtuu siitä, mitä he edustavat yleisellä tasolla. Kun heidät kohtaa arjessa, saattaa mielipide muuttua. Näin on käynyt muutamallekin entiselle alaiselleni, jotka hellän määrätietoisesti aikoinaan patistin jo mainitun Sarasvuon koulutuksiin.

Ratkaiseva kohta mielipiteitä voimakkaasti jakavan myyjän kehittymisessä on se hetki, jolloin hän itse oivaltaa, että kaikki eivät rakastakaan häntä. Tosiasian hyväksymisestä on kuitenkin vielä matkaa siihen, että myyjä tietoisesti etsiytyy sellaisten asiakkaiden luo, jotka selvästikin pitävät hänestä. Sen jälkeen myyjän tulokset alkavat nousta kuin sen kuuluisan lehmän häntä.

Hyvän esimiehen on tuotettava alaiselleen hyötyä. Tässä tapauksessa hyöty on itsetuntemuksen syventämisen auttamisessa – vaikka se onkin aluksi tuskallista.

Mietipä hetki hiljaa tykönäsi alallasi vaikuttavia henkilöitä, jotka herättävät voimakkaita tunteita. Henkilöitä, jotka herättävä sinussa tunteita. Huomaat pian, että määrä ei ole suuren suuri. Suomessa on vuosia jatkunut perinne, jossa myyntimiehen on oltava 50-vuotias mies huonosti istuvassa puvussa ja naarmuisissa kengissä. Kravatti pestään ja silitetään kerran kuukaudessa ja lounaaksi syödään paneroitua possunpihviä bearnaise-kastikkeessa.

Harmaan ja värittömän myyntimiehen miekka on hinta. Tunteita herättävä myyjä saa kaupan hyvällä hinnalla kunhan tunnistaa kenelle kannattaa myydä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: