Miksi blogi?

Olen johtanut myyntiä ja markkinointia pitkään. Olen sitä mieltä, että loppujen lopuksi kaikki lähtee matematiikasta ja kyvystä saada ihmiset ylittämään itsensä. Itse asiassa myyminen ja myynnin johtaminen ovat paperilla niin yksinkertaisia asioita, että hyvää roadmapia noudattaen jokainen voi olla oman elämänsä myyntijohtaja. Näillä sivuilla valotan omaa näkemystäni siitä, miten vältät harha-askeleet.

Ilman intohimoa on turha kuvitella menestyvänsä. Menestyneimmät hahmot eri puolilla maailmaa ovat asiasta harvinaisen yksimielisiä. Jack Welch, Richard Branson ja kotoinen Risto Siilasmaa ovat kuulteni kaikki valinneet intohimon kaikkein merkittävimmäksi menestyksen evääksi. Ilman intohimoa ei ole mitään.

Myynnin ja markkinoinnin pyhää liittoa on tutkittu ja kauhisteltu pidempään kuin minulla on elinpäiviä takana. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että nimenomaan myynti on yhtälössä ohjaava funktio, jota markkinointi tukee. Näen myös, että myynnin ja markkinoinnin vastuun pitää olla yksissä ja samoissa käsissä jotta paras hyöty saavutetaan. Lienee turha mainita, että mikäli nämä kädet eivät osallistu johtoryhmätyöskentelyyn ollaan hakoteillä.

Suurimpana haasteena tämän päivän myynnin johtamisessa ei suinkaan ole digitalisoituminen itsessään vaan kyvyssä oivaltaa sen tarjoamat mahdollisuudet sekä halussa kehittyä tuotemyyjästä ratkaisumyyjäksi. Olen itse nähnyt läheltä useita murtautumisia tuotemyynnin kahleista. Kun saat myyjäsi ylittämään ratkaisevan pisteen ja nousemaan seuraavalle myyntitaidon portaalle olet saavuttanut enemmän kuin useimmat myyntijohtajat koskaan saavuttavat.

Tämän blogin avulla toivon voivani olla avuksi tielläsi kohti parempia saavutuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: